Primăvara de ciclism începe la Eurosport în acest weekend

1 martie 2024 - Last updated 21 martie 2024

Luna martie începe în forță pe Eurosport – unele dintre cele mai populare curse de ciclism UCI World Tour ale primăverii sunt transmise începând cu acest weekend. 

Două tururi de o săptămână și o primă cursă clasică în Italia îi așteaptă pe iubitorii de ciclism începând cu zilele viitoare. După ce Omloop Het Niewsblad a dat startul primăverii de curse europene din UCI World Tour în urmă cu o săptămână, e timpul Italiei, Franței, dar și Belgiei, să preia lumina reflectoarelor în lumea ciclismului.

Sâmbătă, 2 martie, are loc Strade Bianche, o cursă emblematică de primăvară desfășurată în Toscana. Drumurile neasfaltate sunt o caracteristică esențială a cursei pe care Tadej Pogačar dorește să o recâștige după victoria sa din 2022. Slovenul este unul dintre marii favoriți în acest an, alături de Tom Pidcock, câștigătorul ediției trecute. Cursa este transmisă pe Eurosport 2 începând cu ora 15:00, iar înaintea sa are loc, de la ora 13:00, cursa echivalentă feminină.

Duminică aduce prima zi din Paris – Nisa sau „Cursa către Soare”, turul care în acest an este compus din opt etape și pornește de la nord-vest de capitala Franței înainte de a se termina pe litoralul Mării Mediterane, la Nisa. Printre favoriții la victorie în acest an se află Remco Evenepoel și Primož Roglič, cel din urmă fiind câștigător în 2022.

Tirreno – Adriatico se suprapune și în acest an cu Paris – Nisa și începe luni, 4 martie cu o etapă de contratimp individual la Lido di Camaiore. „Cursa celor două mări” continuă până duminică, atunci când un nou câștigător va fi dezvăluit la San Benedetto del Tronto. De-a lungul săptămânii viitoare, Eurosport 2 transmite etapele din cele două tururi una după alta, începând cu ora 14:05.

A doua jumătate a lunii martie aduce și primele două Monumente din primăvara de ciclism de pe Eurosport. Pe 16 martie are loc Milano – San Remo, cea mai lungă cursă de o zi din calendarul UCI World Tour. Un adevărat test de anduranță, cursa a fost câștigată anul trecut de Mathieu van der Poel, care caută să-și apere titlul în 2024 în direct pe Eurosport 2.

Tot în martie se desfășoară și alte curse clasice de primăvară precum Brugge de Panne, Clasica E3, Gent – Wevelgem și Dwars door Vlaadnderen. Toate acestea au loc în Belgia, crescând apetitul pentru ciclism înaintea celui de-al doilea Monument al anului, care e transmis pe Eurosport 1. Pe 31 martie, Turul Flandrei își va desemna câștigătorul la finalul de la Oudenaarde.

Turul Cataloniei, transmis pe Eurosport 2 între 18 și 24 martie, completează lista de curse cicliste UCI World Tour difuzate în luna care vine.

Program ciclism în martie pe Eurosport:

  • 2 martie: Strade Bianche – Eurosport 2
  • 3-10 martie: Paris – Nisa – Eurosport 2
  • 4-10 martie: Tirreno – Adriatico – Eurosport 2
  • 16 martie: Milano – San Remo – Eurosport 2
  • 18-24 martie: Turul Cataloniei – Eurosport 2
  • 20 martie: Brugge de Panne – Eurosport 2
  • 22 martie: Clasica E3 – Eurosport 2
  • 24 martie: Gent – Wevelgem – Eurosport 2
  • 27 martie: Dwars door Vlaanderen – Eurosport 1
  • 31 martie: Turul Flandrei – Eurosport 1

Toate cursele sunt transmise în direct și online, pe Eurosport.ro.

Contacts

Dan Dracea

PR Consultant Sports & Sponsorship